UDSOLGT: En julefrokost du sent glemmer – Smalahove menu den 17.november 2022

499,00 kr.

UDSOLGT!
En julemiddag du aldrig vil glemme! Vossaøsters (fårenosser), Smalahove (fårhoved) og akvavit sorbet, sammen med en ølsmagning! Kan det blive bedre?

På dejlige Voss i det bjergrige vestilige Norge, har de flere traditioner.  Smalahove – det røgede fårehoved er en delikatesse.  Brødrene Price mente det kunne blive en livret, Ghita Nørby mente man ikke har prøvet det, hvis man ikke har spist øjet, og Chili Klaus var enig.  Hvis de tør, og mener det er godt, tør vel du også?  Vi introducerer også Vossaøsters – fåretestikler lagt i øllage, så røget, og en sylte med Vossaøsters og Smalahove, vi afslutter med en akvavit sorbet.  Til dette får du en ølsmagning med 5 øl og en akvavit.  Vil du ha mere at skylle ganen med, så kan det tilkøbes

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 12 Kategori: Tags: , , , ,
    Den ultimate julefrokost! – Vossaøsters – Smalahove – Aquavit Sorbet

    Tør du?  Få serveret det som er nogle mener er sære retter, men for andre er delikatesser,  for at komme i den rette julestemning? Kogebogforfatter og nordmand Jan-Erik Ingvaldsen og hustru,  inviterer til en julemiddag du sent vil glemme. Det hele hjemme i hans populære eventlejlighed med Københavns bedste udsigt.

    Smalahove er selve stjernen i retten og vi serverer den ægte vare fra Smalahovetunet på Voss.  Du får et halvt fårehoved som er røgt og dampet.  Det hele serveres med kålrabistappe og kartofler, måske du får et par pinder pinnekjøtt og vossakorv med 🙂  I de senere år har både Brødrene Price og Ghita Nørby med Chili-Klaus været forbi Smalahovetunet og smagt de gode sager.  Brødrene udtalte at det kunne blive en livret, og Ghita mente man ikke havde prøvet Smalahove, om man ikke havde smagt øjet. Jeg er enig med Ghita – det er fantastisk!  Tør Ghita, så tør vel du også?

    Vi starter med en egen lille opfindelse, inspireret fra Rocky Mountains, nemlig Vossaøsters. Fårenosser fra Voss. serveret på flere mådet.  Bliver det røget, friteret eller som sylte, eller måske en kombination?  Det bliver selvfølgelig serveret lefse til!

    Vi afslutter med Norges nationaldrink – akkevit – som en sorbet, med bær til. Det bliver i øvrigt rigeligt med både øl og akkevit til retterne

    Du får en 3 retters menu, med 5 forskellige øl til. Både norske og danske

    Se vores arrangement “Norsk Jul” her.

    Læs mere om norsk julemad her,

    Menu

    Velkomstdrink

    Vi starter med aftenenmed norskinspireret ølcocktail.

    Vossaøsters

    Fåretestikler som er lagt i øllage i 4 dage og røget.  Skåret i tynde skiver, serveret i en wrap med lefse og andet garniture

    Vossaøsters og smalahove – sylte

    Ingen jul uden sylte.  Hvad med en traditionel norsk pressesylte hvor fårenosser og smalahove er kødelementerne.  Udover dette de traditionelle krydderier, og den bliver serveret med lefse og hjemmelavet sennep.

    Smalahove

    Stjernen i menuen.  Halvt fårehoved som er dampet, og øjet er med.  Serveres med kålrabimos, kartofler og skysovs.

    Akvavitsorbet

    Til maden vil du få smage 5 forskellige øl fra Midtfyns Bryghus.  Det vil så være mulig å kjøpe halvlitersflasker for 30 kr stykket (butikpris 40 kr) 

    Ølsmagning med håndværksøl

    Til maden vil du få smage 5 forskellige øl fra Midtfyns Bryghus.  Det vil så være mulig å kjøpe halvlitersflasker for 30 kr stykket (butikpris 40 kr)

     

     

    HVAD ANDRE SIGER

    “En stor kulinarisk oplevelse”

    “Dette var simpelthen så fantastisk, at det var ingen stjerner å trekke. Tankene, fantasien, planlegningen, innkjøpene, utførelsen, gjestene, den enorme spennvidden i ølutvalget, 10 forskjellige akevitter og rammene gjorde dette til en opplevelse på Noma-nivå (ja, jeg har vært der).”

    Pål Rikter

    “Jeg er frisk på en sådan oplevelse igen!”

    “Ved bordet fik vi den ene lækre frokostret, tilberedt med øl, efter den anden. Man kan tydeligt mærke at der er lagt kærlighed i hvert enkelt stykke mad

    Vi var alle meget forbløffet over den lækre sildemad, som man ved første bid var overbevist om indeholder rigtig sild, men det gør den ikke – det er vegetarsild med Aubergine”

    Ronnie Efland – vinder hovedpræmie julekalender 2020

    DANSKE ØLENTUSIASTER NÆSTVED
    STÅENDE APPLAUS

    “Tak for god mad, øl og inspiration til vegetarmadens verden. Præsenteret på den bedste måde”
    Marianne L.H

    “Tak for en fantastisk aften – Den bliver sent glemt”
    Louise H

    “Takker for en skøn aften. Lækker mad og godt øl! Meget imponeret over vegetarmaden. Håber jeg vår fornøjelsen igen”
    Marianne S.P

    Forts. DANSKE ØLENTUSIASTER NÆSTVED
    STÅENDE APPLAUS

    “Tak for go’ øl og mad, og vi må ses igen til mere god øl og mad”
    Martin Bo

    “Det var et super arrangement, som vi håber at gentage en anden gang. Forventningene blev til fulde opfyldt”
    Søren P

    “En meget positv oplevelse og vi sluttede af med Beeramisu”
    Jette V-A