En julefrokost du sent glemmer – Smalahove menu den 16.november 2023
499,00 kr.
Vi gentager succesen med en julemiddag du aldrig vil glemme! Prinsefisk á la Teglholmen, Raspeball, Smalahove (fårhoved), Pinnekjøtt og riskrem, sammen med en ølsmagning! Kan det blive bedre?
På dejlige Voss i det bjergrige vestilige Norge, har de flere traditioner. Smalahove - det røgede fårehoved er en delikatesse. Brødrene Price mente det kunne blive en livret, Ghita Nørby mente man ikke har prøvet det, hvis man ikke har spist øjet, og Chili Klaus var enig. Hvis de tør, og mener det er godt, tør vel du også? Udover dette laver vi en Bergensk traditionel madmenu Til dette får du en ølsmagning med 5 øl og en akvavit.
Ikke på lager
Den ultimate julefrokost! -Prinsefisk á la Teglholmen – Raspeballer – Smalahove – Pinnekjøtt – Riskrem
Tør du? Få serveret det som er nogle mener er sære retter, men for andre er delikatesser, for at komme i den rette julestemning? Kogebogforfatter og nordmand Jan-Erik Ingvaldsen og hustru, inviterer igen til en julemiddag du sent vil glemme. Det hele hjemme i hans populære eventlejlighed med Københavns bedste udsigt. Sidste år blev det hurtig udsolgt
Smalahove er selve stjernen i retten og vi serverer den ægte vare fra Smalahovetunet på Voss. Du får et halvt fårehoved som er røgt og dampet. Det hele serveres med kålrabistappe og kartofler, ogdu får et par pinder pinnekjøtt og vossakorv med 🙂 I de senere år har både Brødrene Price og Ghita Nørby med Chili-Klaus været forbi Smalahovetunet og smagt de gode sager. Brødrene udtalte at det kunne blive en livret, og Ghita mente man ikke havde prøvet Smalahove, om man ikke havde smagt øjet. Jeg er enig med Ghita – det er fantastisk! Tør Ghita, så tør vel du også?
Vi starter med den Bergenske traditionret Prinsefisk – som vi laver á la Teglholmen
Raspeball – eller Komle er mellemret før hovedretten
Vi afslutter med en vri på den traditionelle riskrem.
Du får en 5 retters menu, med 5 forskellige øl til. Både norske og danske
Se vores arrangement “Norsk Jul” her.
Læs mere om norsk julemad her,
Menu
Velkomstdrink
Vi starter med aftenenmed norskinspireret ølcocktail.
Prinsefisk á la Teglholmen
Prinsefisk er en gammel Bergensk festret. Der er Torsk, der er Jomfruhummer og der er sauce. En perfekt start!
Raspeball
Raspeball, klubb, komle, potetball eller hva du nå enn kaller det – er enBergensk klassiker
Smalahove og pinnekjøtt
Stjernen i menuen. Halvt fårehoved som er dampet, og øjet er med, samtidig med et par pinner pinnekjøtt Serveres med kålrabimos, kartofler og skysovs.
Riskrem
Den klassiske norske juledessert
Ølsmagning med håndværksøl
Til maden vil du få smage 5 forskellige øl fra Midtfyns Bryghus. Det vil så være mulig å kjøpe halvlitersflasker for 30 kr stykket (butikpris 40 kr)
HVAD ANDRE SIGER
Pål Rikter
“Ved bordet fik vi den ene lækre frokostret, tilberedt med øl, efter den anden. Man kan tydeligt mærke at der er lagt kærlighed i hvert enkelt stykke mad
Vi var alle meget forbløffet over den lækre sildemad, som man ved første bid var overbevist om indeholder rigtig sild, men det gør den ikke – det er vegetarsild med Aubergine”
Ronnie Efland – vinder hovedpræmie julekalender 2020
“Tak for god mad, øl og inspiration til vegetarmadens verden. Præsenteret på den bedste måde”
Marianne L.H
“Tak for en fantastisk aften – Den bliver sent glemt”
Louise H
“Takker for en skøn aften. Lækker mad og godt øl! Meget imponeret over vegetarmaden. Håber jeg vår fornøjelsen igen”
Marianne S.P
“Tak for go’ øl og mad, og vi må ses igen til mere god øl og mad”
Martin Bo
“Det var et super arrangement, som vi håber at gentage en anden gang. Forventningene blev til fulde opfyldt”
Søren P
“En meget positv oplevelse og vi sluttede af med Beeramisu”
Jette V-A